Amatőr házfelújító

Frissvíz-modulos puffertartály előnyei

2017. szeptember 24. - Amatőrházfelújító

A puffertartályok a mai vegyes tüzelésű rendszerek egyik alapvető pontjai. Míg régebben csak úgy tudtuk használni a fűtésrendszerünket, hogy begyújtás után amíg fűtjük a rendszert, addig meleg van, de ha például lefekszünk aludni, akkor addig van meleg, amíg a parazsat tartja a kazán, de csak folyamatosan csökkenő mértékben.

Ráadásul a hagyományos kazánok nem termelnek melegvizet, sem a hulladékhő felhasználásuk sem megfelelő.

A modern fűtési rendszerek része a puffertartály, amelyről itt egy leírás.Ennek egy továbbfejlesztése, hogy a puffertartály nem csak egy forróvíz tároló a fűtésünk számára, hanem több ennél.

A puffertartályokban két megoldást használnak a használati melegvíz előállítására. Az egyik, hogy egy tartályt helyeznek a nagy tartály belsejébe. Ezt felfűti a víz és így azonnal használható. Ennek a hátránya, hogy ha nincs fűtés, vagy ha nagy mennyiséget veszünk ki, akkor csak hideg víz fog érkezni.

Ennél modernebb megoldás a frissvíz-modulos puffertartály. Ennél a tartályban egy nagy felületű csőkígyó van elhelyezve, ami a tárolt víztől átmelegszik és a rajta átfolyó vizet felmelegíti. Az érdekesség az, hogy ez a víz megy a bojlerbe (hivatalos nevén elektromos forróvíztároló), aminek viszont ennyivel kevesebb vizet kell felmelegítenie. Ez akár azt is jelentheti, hogy a tárolóba forróbb víz érkezik, mint ami be van állítva, tehát nem kell fűtenie a beáramló vizet, ami így komoly megtakarítást jelenthet.

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorhazfelujito.blog.hu/api/trackback/id/tr4612502131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.