teflonszalag használata

Amikor otthon szeretnénk két csövet összekötni, akkor a menetes részeket mindenképp tömíteni kell. Ennek az egyik módja a klasszikus kenderkóc, a kissé modernebb a teflonszalag.

A szalagot lényegében bármely fűtéstechnikai vagy barkácsboltban megvásárolhatjuk. Nem éri meg nagyon spórolni vele, ugyanis még a barkácsáruházak kissé túlárazott polcain is 300 ft körül kapunk 12 méteres tekercset.

A munkakezdése előtt a csatlakozó felületeket (menetek) meg kell tisztítani!

A használat egyszerű, amire figyelni kell az a fevitelnél a "tekerés" iránya és a felvitt mennyiség.

A felvitel iránya egyezzen meg a menet irányával, tehát az árokba kell beletekerni a szalagot a menet teljes hosszában, pontosan úgy, mintha a csatlakozó elemet tekernék fel. Ez azt fogja okozni, hogy a szerelés közben helyrepréselődik a szalag és eltömíti az esetleges réseket. Egyes oldalak ajánlják a felület előzetes feldurvítását is, de ebben nem mindenki ért egyet. Viszont, mivel utólag nehezebb szétbontani a kötéseket, jobb, ha mindent elkövetünk a megfelelő kötés érdekében, tehát nem éri meg egy percet spórolni a feldurvításon. Ennek során egy fűrészlappal "felsértjük", megkarcoljuk a menet felületét, mintha almát hámoznánk.

 

A mennyiség mindig a termék dobozán megadott legyen, ez általában 6-7 teljes menet.