Hogyan készüljünk a homlokzati szigetelesre?

 A fenti kérdésről természetesen mindekinek az jut eszébe, hogy sok-sok pénzzel. Ez igaz,de bizonyos dolgokat nekünk kell megtenni (vagy legalább is végiggondolni és megszervezni), mielőtt a munkák elkezdődnek.

Az első ilyen kérdés, hogy az esetleges külső világításokat, kapcsolókat és elektromos berendezéseket miként akarjuk használni. Ez azért fontos, mert a szigetelés befejezése, a színezés után már nincs lehetőség új vezetékeket vésni a falba. Erre megoldás lehet, hogy ha még a kezdet előtt becsövezzük a leendő kapcsolók és egyéb eszközök nyomvonalát.

img_20190925_171045.jpg

 

- Az esetleges nyílászárók cseréjét is a szigetelés előtt kell végrehajtani, ugyanis hiába végzik el a homlokzati hőszigetelést, ha az ablak "szelel". Ugyanekkor végig kell gondolni, hogy minden ablakra vagy ajtóra is szükség van-e és ha nem, ezeket le lehet zárni.

Az új nyílászáróknál figyeljünk arra, hogy ne a régiek síkjába essenek, ugyanis a homlok kintebb kerül, így a pozíciót jó korrigálni ennyivel, különben néhány esetben "lőrés" szerűvé válhatnak az ablakok.

 

 Szintén meg kell gondolni azt, hogy ha régi villanyóra szekrényünk van, még a munkák előtt modernizáltassuk, ugyanis később nehéz "szépen" elvégezni ezt a típusú munkát.

 

Ne feledkezzünk meg ezek mellett a redőnyök leszereltetéséről és előre rendeljük meg az új külső párkányokat, mert ezek mérete változni fog.